Skip links

כל מה שחשוב לדעת על טופס 4 חשמל: תעודת גמר בנייה

אכלוס של מבנה שזה עתה נבנה, לא יכול לקרות על פי החוק, בלי טופס 4 חשמל, המאשר את גמר הבנייה. במה תלויה קבלת הטופס ולמה נדרש ליווי מקצועי לקבלתו המהירה והיעילה? כל המידע בהמשך!

אקורד הסיום של כל פרויקט בנייה, נקרא טופס 4. הטופס קובע את התאריך הרשמי של סיום הבנייה ומתיר מגורים ושהייה בתוך המבנה, לאחר שנערכו הבדיקות הנדרשות והוצגו האישורים לבטיחות המבנה, ומהווה למעשה אישור שהוא ראוי למגורים.

האם צריך טופס 4 לחיבור חשמל?

טופס 4, או "תעודת גמר בנייה", הוא מסמך הניתן על ידי הוועדה המקומית לתכנון ובנייה ומאשר שפרויקט בנייה הושלם, בהתאם לתוכניות המאושרות. קבלת הטופס חיונית, כי בלעדיו לא ניתן לחבר את הנכס לתשתיות חשמל, מים וביוב ולהתגורר בו כחוק.

טופס 4 חשמל מעיד על כך שהבנייה עומדת בתקנים הנדרשים לבטיחות ותכנון. הוא כולל את פרטי הנכס  וכתובתו, תיאור העבודה שבוצעה, פרטי המבקשים, חתימת מהנדס מטעם הוועדה המקומית לתכנון ובנייה וחותמת של הוועדה. תוקפו של הטופס אינו פג, אלא במקרים שהמבנה נהרס או משופץ מסיבית.

למה צריך תעודת גמר?

תעודת גמר היא התעודה הסופית הניתנת ליזם או הקבלן, לאישור כי עבודות הבנייה הסתיימו רשמית והמבנה מאושר לאכלוס מבחינת הוועדה המקומית. אכלוס מבנה ללא תעודת גמר, נחשב לעבירה על החוק, הנושאת עונשים.

האם מותר לגור לפני טופס 4?

הענישה על אכלוס של נכס ללא טופס 4, יכולה לבוא לביטוי בקנסות כבדים, בצו הריסה למבנה, בצו פינוי לדיירים ואף בפתיחת הליכים פליליים נגד בעל הנכס.

קבלת טופס 4 חשמל הכרחית גם כתנאי לחיבור הנכס לרשת החשמל ומומלץ להמתין לקבלתו ולוודא שהנכס מחובר כדין לרשת החשמל הארצית.

בנוסף, מבנה שטרם קיבל טופס 4, מסכן את הדיירים והשוהים בו. הוא עלול להכיל פגמים וליקויים שלא אותרו, הוא מנותק מחשמל, מים וביוב והביטוח של הנכס, לא יכסה נזקים במצב כזה.

איך אפשר להוציא טופס 4?

קבלת טופס 4 אורכת שבועיים עד חודש ממועד הגשת הבקשה, בהתאם לעומס בוועדה המקומית לתכנון ובנייה, למורכבות והיקף הפרויקט ולמיקומו.

כתנאי לקבלת הטופס, יש לתאם ביקורת של כמה גורמים. נציג חברת החשמל שיבדוק את לוח החשמל, הנתיכים, המוליכים, המפסקים ושאר רכיבי החשמל בנכס, כדי לוודא שהם עומדים בתקני הבטיחות הנדרשים.

מהנדס מטעם הוועדה לתכנון ובנייה, שיבדוק האם העבודה הושלמה בהתאם להיתר וקוימו תקנות התכנון והבנייה ונציג רשות הכבאות, שיוודא הימצאות אמצעים לכיבוי אש, דרכי מילוט למקרי שריפה ודלתות וחלונות חסיני אש.

גורם נוסף שיש לקבל את אישורו, הוא פיקוד העורף. כאן הדרישות הן הימצאות ממ"ד תקני בעל דלת פלדה מגולוונת, סורגים תקניים על החלונות, חיזוקי קירות למניעת התמוטטות וסימון יציאות חירום.

סיוע מקצועי על ידי מעבדות איזוטסט

כדי לקדם את קבלת הטופס, כדאי  לתאם עם הוועדה המקומית מראש את מועד הגשת הבקשה ולהקפיד על צירוף כל המסמכים הנדרשים, כשהם מאושרים וחתומים.

בנוסף, מומלץ לתאם סיור בנכס עם מפקח הוועדה, עוד לפני הגשת הבקשה, כדי לוודא מה מידת העמידה בדרישות. חשוב לעקוב אחר סטטוס הבקשה ולנסות לקדם אותה, לפנות לרשויות המספקות אישורים ולשלם מראש אגרות והיטלים.

מאחר שהליך קבלת טופס 4 חשמל יכול להיות מורכב וארוך, מומלץ להסתייע באנשי מקצוע כמו אדריכל או מהנדס רישוי מנוסים, או חברה לשירותי הוצאת טופס 4. גורמים מקצועיים, הבקיאים בהליך, יוכלו לנהל אותו טוב יותר ולהגיע במהרה לטופס ולאכלוס הנכס.

מעבדות איזוטסט מספקים שירותי טופס 4 וכמו גם שירותי בנייה רוויה, מכון בקרה, בדיקות בטון ועוד.

לפרטים נוספים צרו איתנו קשר.

דילוג לתוכן